Decryptie van verwisselbare schijven

U kunt een beleid gebruiken om een verwisselbaar station te decrypten. Een beleid met gedefinieerde instellingen voor encryptie van verwijderbare schijven wordt gegenereerd voor een specifieke beheergroep. Daarom hangt het resultaat van de decryptie van gegevens op verwisselbare schijven af van de computer waarop de verwisselbare schijven zijn aangesloten.

Zo decrypt u verwisselbare schijven:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Managed devices in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waartoe de relevante clientcomputers behoren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Policies.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid en dubbelklik om de beleidseigenschappen te openen.
  5. Selecteer GegevensencryptieEncryptie van verwisselbare schijven in het beleidsvenster.
  6. Als u alle geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven wilt decrypten, selecteert u in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus de optie Gehele verwisselbare schijf decrypten.
  7. Om gegevens op individuele verwisselbare schijven te decrypten, bewerkt u de encryptieregels voor de verwisselbare schijven waarvan u de gegevens wilt decrypten. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Selecteer in de lijst met verwisselbare schijven waarvoor encryptieregels zijn geconfigureerd een item dat overeenkomt met de gewenste verwisselbare schijf.
    2. Klik op de knop Een regel instellen om de encryptieregel voor de geselecteerde verwisselbare schijf te bewerken.
    3. Klik in het contextmenu van de knop Een regel instellen op de optie Gehele verwisselbare schijf decrypten.
  8. Sla uw wijzigingen op.

Als een gebruiker een verwisselbare schijf aansluit of al heeft aangesloten, dan decrypt Kaspersky Endpoint Security de verwisselbare schijf. Het programma waarschuwt de gebruiker dat de decryptie enige tijd kan duren. Als de gebruiker de veilige verwijdering van een verwisselbare schijf start tijdens de decryptie van de gegevens, onderbreekt Kaspersky Endpoint Security de decryptie van de gegevens en staat het de verwijdering van de verwisselbare schijf toe voordat de decryptie wordt voltooid. De gegevensdecryptie gaat verder de volgende keer dat de verwisselbare schijf wordt aangesloten op deze computer.

Als het decrypten van een verwisselbare schijf mislukt is, bekijkt u het rapport Gegevensencryptie in de interface van Kaspersky Endpoint Security. De toegang tot bestanden kan worden geblokkeerd door een ander programma. Probeer in dat geval de verwisselbare schijf los te koppelen van de computer en opnieuw aan te sluiten.